Schoonmaakster Inga (47) geeft 4 redenen waarom ze blij is met Levanto.

14 jaar geleden vluchtte de Georgische Inga (47) met haar gezin naar België. Werk zoeken met geen kennis van de taal was een moeilijke taak. Inga bleef niet bij de pakken neerzitten. Toen haar kinderen naar school gingen kreeg ze meer vrije tijd. Nu poetst ze al 8 maanden bij het restaurant De Serre in Antwerpen.  “Nadat ik meer dan jaar werkloos was, kreeg ik bij Levanto direct werk”.

De 47-jarige Inga is een enthousiaste, werklustige vrouw. Eerst deed ze zes maanden stage bij de Individuele beroepsopleiding van de VDAB, daarna kon ze bij Levanto terecht. Daar is ze al een 1,5  jaar een vaste waarde. Inga geeft vier redenenwaarom ze blij is dat bij Levanto werkt.

1. Nederlands verbeteren

“Toen ik bij Levanto begon, kon ik maar een beetje Nederlands. Het is normaal dat je de taal praat als je naar een ander land gaat. Door het contact met mensen verbeter ik mijn taalkennis. Momenteel ben ik al aan niveau 2, terwijl niveau 3 het hoogste is. Ik struikel wel nog over mijn woorden, maar Nederlands praten met iedereen helpt.”

2. Professioneel niveau

“Ik koos schoonmaken omdat ik thuis ook veel poetste. Maar als job is het heel anders. We werken op professioneel niveau dus moet je al de producten kennen. Ik weet nu alles over schoonmaken. Dat is belangrijk want alles moet perfect proper zijn zodat de klanten tevreden zijn.”

3. Vriendelijke begeleiding

“De begeleiding van Levanto is voor mij ook heel belangrijk. Mijn baas Gabriël geeft me elke dag nog schoonmaaktips. Ik leer dus altijd bij. Hij is wel streng maar rechtvaardig. Dat moet voor een serieuze job.”

4. Leuke collega's

“Ik hou van al mijn werkplaatsen, maar De Serre is toch mijn tweede thuis. Mijn collega’s en de klanten zijn altijd zo vriendelijk. Het is altijd leuk op de werkvloer. Ik ga ’s morgens gelukkig naar het werk en ik kom gelukkig terug. Aan stoppen denk ik niet.”

Fien Poppe @APjournalistiek