Khazal vluchtte vanuit Syrië naar België met haar man en drie kinderen. Ondertussen kreeg ze een schoonmaakopleiding bij Levanto en laat ze de Technische Scholen Mechelen blinken.

Schoonmaakster Khazal: “Ik doe mijn werk echt heel graag. Soms moeten we plots ergens een grote schoonmaak doen, dan komen onze bazen mee helpen. Levanto is anders dan een gewoon bedrijf. Levanto is mijn nieuwe, Belgische familie. Als ik papieren meekrijg van de school van mijn kinderen die ik niet begrijp, helpt iemand me altijd verder. Dankzij de Nederlandse lessen bij Levanto kan ik nu zelfs een extra opleiding volgen, voor kinderopvang.”

Extra gemotiveerd

Levanto geeft als sociale onderneming mensen met minder kansen op de arbeidsmarkt opleiding en werkervaring. Levanto is een opstap naar werk bij een gewoon bedrijf. Daarom zijn onze mensen in opleiding, onder begeleiding van ervaren vakmannen, extra gemotiveerd én betaalbaar. Win-win toch?

Bedrijfsleider Dirk Lauwers: “Levanto rekruteert medewerkers bij kort geschoolde en langdurig werklozen via de Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling. Maar we nemen alleen gemotiveerde mensen aan. Ze worden niet zomaar doorgestuurd, ze moeten effectief solliciteren. Ervaren instructeurs geven hen de nodige opleiding en sociale omkadering. Kennis van het Nederlandse is een absolute vereiste.”

Tweede kans voor Khazal bij Levanto