Marianne was lesgever bij VDAB toen ze in contact kwam met Levanto. Inmiddels zijn we 27 jaar verder en gaat ze nog steeds als trotse jobcoach bij Levanto door het leven. "Het geeft een goed gevoel om mensen te zien groeien." 

“Levanto heeft me veel werkgenot gebracht, en vooral veel voldoening. Het is fijn wanneer je mensen een stapje vooruit kan helpen door ze dichter naar de arbeidsmarkt te brengen.. 

Via een stage kunnen ze opnieuw, met kleine stapjes, werkervaring opdoen. 

Stage als opstap 

Marianne zit momenteel in een project waarbij ze mensen krijgt doorverwezen van de GTB-dienst bij VDAB. Dat gaat om werkzoekenden met medische of psychische problemen. Het doel van Marianne is om voor deze mensen een geschikte stage te vinden. "Via een stage kunnen ze opnieuw, met kleine stapjes, werkervaring opdoen", vertelt ze.  


Blanco blad 

"Meestal starten we met een kennismakingsgesprek om de mensen te laten wennen aan Levanto en mezelf. Nadien is er een opvolggesprek, dat dient als stageoriëntering. We gaan stap voor stap uitzoeken welke stageplek bij hen past. We bevragen hun netwerk, welke bedrijven ze in de buurt kennen... Op een of andere manier geraken we er altijd uit."  

"Het is vaak een grote uitdaging omdat je begint met een blanco blad. Personen weten dikwijls absoluut niet wat ze willen doen. Wanneer je uiteindelijk ziet hoe iemand zich ontwikkelt tijdens een stage en je ziet die persoon groeien, geeft dat enorm veel voldoening." 

 

De juiste kwaliteiten  

"Uiteraard zijn er ook wel eens moeilijke momenten. Soms moeten mensen opgeven na één dag stage omdat ze geconfronteerd worden met fysieke of psychische beperkingen. Het is wel nodig dat je dat als jobcoach niet mee naar huis neemt." 

 

"Verder is het belangrijk om een luisterend oor te bieden en mensen niet op voorhand te beoordelen. Veel geduld hebben hoort er ook bij want je moet voldoening halen uit kleine stapjes. Je moet in deze job meer dan enkel resultaatsgericht zijn. Je moet ook voeling hebben met de arbeidsmarkt en vlot zijn in je contacten." 

 

Mooi parcours 

"Ik werk graag met mensen, dus als het mogelijk is, zou ik dit werk het liefst nog lang blijven doen. Bij Levanto heb ik altijd de mogelijkheid gehad om te groeien en zelf veel uit te proberen. Er is ook altijd voldoende afwisseling geweest. Later blik ik zeker terug op een mooi parcours." 

Claudia Crovato - @APjournalistiek

Bekijk onze bedrijfsfilm

Reacties

Pagina's

Reactie toevoegen