Feliz

Tijdens de warme zomerdagen geniet van je de zon. En dat doe je het beste op een zomerbar. In Antwerpen staat vlakbij het MAS aan de Godefriduskaai met uitzicht op het Willemdok sinds mei 2018 bar Feliz. De schrijnwerkerij van Levanto kreeg de eer de bar te bouwen.

Bar Feliz aan het Felixpakhuis gemaakt door Levanto

Ivo De Beer baat het restaurant in het Felix Pakhuis uit. “We hebben voor ons restaurant een vrij ruim terras. Maar dat ligt op een grote afstand van het gebouw. Dat maakt bedienen vanuit het restaurant lastig. Daarom besloten we een buitenbar op te richten. Zo werd bar Feliz geboren.”

Bar Feliz is redelijk groot. “10 meter op 30 meter. En we hadden trappen, afrastering, containers en een toog nodig. Daarvoor deden we beroep op Levanto”, gaat Ivo verder. “We hoefden niet lang na te denken: we kennen Levanto als Antwerpse partner met een maatschappelijke meerwaarde. Dat laatste is belangrijk voor ons. De integratie van mensen met minder kansen in de arbeidsmarkt? Dat is een verantwoordelijkheid die we graag opnemen.”

Bar Feliz met zicht op het Willemdok

Voor de constructie werd deels met recyclagehout gewerkt. “We hadden zelf nog een partij tropisch hout die we wilden gebruiken. De schrijnwerkerij van Levanto ging daarmee aan de slag. Enkel voor de boxen was nieuw hout nodig.”

En de kwaliteit van het werk? “We hadden nog nooit eerder samengewerkt, maar we zijn écht wel tevreden. Het is een supermooi en professioneel resultaat. En erg goed afgewerkt. Ze werken erg precies.”

“Wat ik zeker niet mag vergeten vermelden is de flexibiliteit!’, vertelt Ivo enthousiast. “We hadden hier op een gegeven moment schade van een klein brandje. Ik belde met de verantwoordelijke van de schrijnwerkerij van Levanto en diezelfde dag stond er een team om de schade te herstellen. Wat een service!”

“Als de zomer voorbij is, gaat bar Feliz in winterslaap. Het team van Levanto zorgt voor de afbraak en volgende zomer bouwen ze het weer op. Ik raad de diensten van Levanto aan iedereen aan die op korte termijn iets wil realiseren, graag een maatschappelijke bijdrage levert en daarvoor een faire prijs wil betalen” besluit Ivo.

Ivo De Beer van Bar Feliz

Levanto helpt ook volgende klanten

  • Bocadero
  • Boelens & Cole
  • De Moeksop
  • Jeugdhuis 2050 Formaat

Een houtopdracht voor Levanto?

Of mail naar schrijnwerkerij@levanto.be.